tel 071-4020401 Nederlands English
Home
Home
Menu
empty

Wat is flipperen

17-06-2024
Wat is flipperen? Flipperen is een inbraakmethode die vaak voorkomt en toch is de term niet heel bekend. 

Flipperen is een veel gebruikte inbraakmethode. Een inbreker kan zichzelf door middel van flipperen snel, stil en zonder schade toegang tot een woning/pand verschaffen.

Hoe werkt flipperen?


Bij het flipperen worden een buigbaar stuk plastic tussen de (voor)deur en deurpost geschoven. Zo schuift de inbreker de dagschoot terug, waardoor de deur opengedaan kan worden. De dagschoot is het schuine gedeelte van het slot wat in de deurpost valt als de deur wordt dichtgetrokken. Dit gebeurt vaak als men even een boodschap gaat doen of de hond gaat uitlaten. Wanneer er geen preventieve maatregelen zijn getroffen kan een inbreker op deze manier binnen enkele seconden binnen zijn.

Wanneer een inbreker deze methode heeft gebruikt, kan het lang duren voordat bewoners/medewerkers zich realiseren dat er iemand binnen is geweest. Er is vaak geen aanwijzing dat duidt op een inbraak, enkel vermiste spullen. En het besef dat er spullen missen, kan soms wel dagen duren. Daarom is het ook verstandig om een alarmsysteem te hebben en aan te zetten (ook bij korte afwezigheid). Mocht een keer vergeten worden de deur op slot te draaien, is er altijd nog de detectie door het alarmsysteem. 

Preventieve maatregelen

Gelukkig is een inbraak op deze manier eenvoudig te voorkomen. Draai de deur ook daadwerkelijk op slot. Zo valt ook de nachtschoot in de deurpost, daardoor flipperen onmogelijk wordt gemaakt. Daarnaast kunt u flipperen voorkomen door het monteren van een anti-inbraakstrip of voordeurbeveiliger. Beiden voorkomen dat er ruimte is om een plastic kaart tussen de deur en de deurpost te schuiven. 

Gaat u even van huis, al is het maar een paar minuten, doe de deur op slot en een inbreker maakt geen kans meer om binnen te komen door te flipperen.

Hieronder een link naar een video op Youtube. Hier ziet u hoe het flipperen werkt:

Link 

Terug naar overzicht

{literal} {/literal}