tel 071-4020401 Nederlands English
Home
Home
Menu
empty

Uitvaartbeveiliging

24-07-2024
Een inbraak tijdens een uitvaart. Dit is helaas geen fictie, maar de realiteit.   Criminelen zijn altijd op zoek naar mogelijkheden om 'makkelijk' hun slag te kunnen slaan. Een verlaten woning tijdens een condoleance of uitvaart is zo'n mogelijkheid. De kans dat er iemand op dat moment aanwezig is in de woning van de overledene is nihil. Een buitenkans voor het plegen van een inbraak. 

Rouwadvertentie


Nog steeds worden veel overlijdens bekend gemaakt middels een rouwadvertentie in de (plaatselijke) krant en daarnaast ook in toenemende mate op sociale media. In de rouwadvertentie staat vaak dusdanig veel informatie (denk aan de volledige naam, het adres, het tijdstip en de plaats van de condoleance/uitvaart) dat criminelen hier handig gebruik van maken. Met deze informatie kunnen zij snel het adres van de overledene achterhalen en zo een inbraak plegen op het moment dat de condoleance of uitvaart plaatsvindt. Met alle (emotionele) gevolgen van dien.

Uitvaartbeveiliging


Nabestaanden kunnen zelf enkele maatregelen nemen om de kans op een inbraak tijdens een uitvaart te verkleinen:
  • Zet geen, of een alternatief adres in de rouwadvertentie. Vaak kan het adres van de uitvaartonderneming als correspondentieadres dienen.
  • Overweeg de mogelijkheid tot het plaatsen van een rouwadvertentie na de uitvaart.
  • Deel geen informatie over de condoleance/uitvaart op social media, voordat deze hebben plaatsgevonden. 
  • Sluit het huis van de overledene goed af en zet het alarmsysteem aan. Dit geldt overigens ook voor de woningen van de nabestaanden. 
 

Beveiliging inhuren


Nabestaanden kunnen er ook voor kiezen om professionele beveiliging in te huren.

Wij kunnen nabestaanden daarbij helpen door aanwezig te zijn bij of in de woning van de overledene op het moment van de condoleance of uitvaart. Dit heeft een preventie werking en daarnaast kunnen onze beveiligers direct optreden bij verdachte omstandigheden. Zo kunnen de nabestaanden op een waardige manier afscheid nemen, zonder zich zorgen te maken over een eventuele inbraak. 

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie: Contact

 

Terug naar overzicht

{literal} {/literal}