tel 071-4020401 Nederlands English
Home
Home
Menu
empty

Pas op voor insluipers

24-07-2024
Met de huidige zomerse weersomstandigheden gooien we thuis de ramen en deuren lekker open. Dit is helaas ook voor criminelen aantrekkelijk.

Insluipers maken gebruik van openstaande ramen en deuren om snel een pand binnen te gaan en waardevolle spullen mee te nemen. Dit insluipen wordt door gelegenheidsdieven gedaan. Zij struinen de buurt af, op zoek naar een goede gelegenheid om snel hun slag te slaan. Criminelen weten heel goed dat er zomers meer ramen en deuren openstaan en maken hier gebruik van. 

 

Insluiping voorkomen

Zoals gezegd worden insluipingen gedaan door gelegenheidsdieven, dus kunnen we een insluiping voorkomen door de gelegenheid te ontnemen. 
Hiermee bedoelen we niet dat u alle ramen en deuren altijd potdicht moet houden, maar u moet ook niet zo maar alles opengooien.
  • Zet alleen ramen en deuren open in de ruimte waar u op dat moment aanwzig bent. Dit geldt in het bijzonder voor de begane grond en eerste verdieping.
  • Gaat u even naar boven, sluit dan toch beneden de ramen en deuren.
  • Gaat u de hond uitlaten of snel een boodschap doen, ook dan is het verstandig alles goed af te sluiten (en uw alarmsysteem in te schakelen).
  • Met een SKG gekeurde raamuitzetter kunt u op een veilige manier een klapraampje openzetten om te luchten. Ook zijn er SKG gekeurde barrierestangen op de markt om inklimming te voorkomen. 
  • U kunt de politie bellen wanneer u verdachte personen in de wijk ziet rondstruinen. Dit kan via 0900-8844 en bij spoed 112. Onze klanten kunnen ons uiteraard ook altijd bellen.
  • Haal waardevolle spullen uit het zicht. Een inbreker ziet dan van buitenaf niet direct een eventuele buit liggen. 

 

Terug naar overzicht

{literal} {/literal}