tel 070-3586966 Nederlands English
Home
Home
Menu
empty

Overval profvoetballer

23-10-2021
Een brute, gewapende overval op klaarlichte dag, waarbij de vrouw en kinderen van een profvoetballer werden vastgebonden en er vervolgens persoonlijke bezittingen en contant geld werden buitgemaakt.

Er is al genoeg over geschreven in de media de afgelopen dagen; de overval op het gezin van PSV-voetballer Zahavi. Een brute, gewapende overval op klaarlichte dag, waarbij de vrouw en kinderen van de voetballer werden vastgebonden en er vervolgens persoonlijke bezittingen en contant geld werden buitgemaakt.

Publieke personen


Profvoetballers, zoals Zahavi, zijn publieke personen. Fans, media en helaas ook kwaadwillenden weten veel van deze voetballers. Trainingen, wedstrijden en zakelijke verplichtingen zijn algemeen bekend. Het hoort bij het profvoetbal.
Daarnaast zijn veel profvoetballers erg actief op sociale media en laten daarbij vaak foto’s en video’s zien van hun luxueuze levensstijl met daarbij behorende persoonlijk bezittingen. Het is natuurlijk het goed recht van eenieder om op sociale media te plaatsen wat men wilt. Sociale media wordt zelfs vaak ingezet om een merk rondom de profvoetballer op te bouwen. Waardevolle persoonlijk bezittingen zoals huizen, auto’s, sierraden en horloges worden vaak in de beelden getoond. 

De keerzijde


De keerzijde van een publieke agenda en sociale media is aantrekken van criminelen. Zij gebruiken de informatie van sociale media en de openbare informatie van de profvoetballer om hun slag te slaan. In dit specifieke geval bij profvoetballer Zahavi. Door informatie te verzamelen, waren criminelen in staat toe te slaan op het voor hen ‘juiste’ moment.

Werkwijze


Het onderzoek is in dit geval nog in volle gang en niet alle informatie is naar buiten gebracht. Wel is duidelijk dat in elk geval één overvaller zich voordeed als een pakketbezorger van TNT. Vermoedelijk heeft de vrouw van Zahavi zelf de deur geopend in de veronderstelling dat er een pakketje werd afgeleverd.

Overvallers die zich voordoen als pakketbezorger zien we helaas steeds vaker. Zowel bij bekende als onbekende mensen in binnen- en buitenland. Het gemak waarmee men de deur opent voor een onbekende pakketbezorger is schrikbarend. 

Afbeelding ter illustratie.

Afbeelding ter illustratie.

Niet alleen profvoetballers


Iedereen kan te maken krijgen met een dergelijke overval. maar een publiek persoon, zoals een profvoetballer, zal meer risico lopen. De potentiële buit is vaak groot en door de functie en/of publieke uitlatingen is plaats en gelegenheid voor criminelen goed te plannen. Naast publieke personen zoals profvoetballers, BN’ers en YouTubers, lopen ook ‘onbekende’ vermogende personen een groter risico.

Preventie


Om de kans op een overval thuis te verkleinen zijn er een aantal maatregelen die personen zelf kunnen nemen:

  • Denk voor elke post op sociale media na welke informatie een kwaadwillende zou kunnen gebruiken.
  • Geef zo min mogelijk informatie prijs via foto’s op sociale media over woonadres, verblijfadres en persoonlijk eigendommen.
  • Plaats updates op social media over bijeenkomsten, vakantie, feestjes, e.d. pas wanneer het is afgelopen.
  • Doe de deur niet open voor onbekenden, gebruik een intercom, deurspion en/of kierstandhouder. Zo kan je een postverzorger verzoeken om het pakketje voor de deur achter te laten en vervolgens wachten tot hij weer is vertrokken.
  • Gebruik het alarmsysteem.
  • Bel de politie bij verdachte omstandigheden.

Beveiligingsmaatregelen

Om de kans op een (geslaagde) overval te verkleinen zijn de juiste beveiligingsmaatregelen nodig. Welke maatregelen dit zijn is voor elke situatie uniek. Dit geldt niet alleen voor het voorkomen van een overval, maar voor elk veiligheidsrisico; thuis, op het werk, onderweg en online. Het nemen van de juiste beveiligingsmaatregelen zorgt voor meer veiligheid en daarmee ook een veiliger gevoel.

Wilt u advies over uw specifieke situatie, wij staan voor u klaar: Contact


 

Terug naar overzicht

{literal} {/literal}