tel 071-4020401 Nederlands English
Home
Home
Menu
empty

Nieuwsbrief GLOSECO

08-06-2023
In onze Nieuwsbrief zetten wij tips om de kans op een inbraak zo klein mogelijk te maken en natuurlijk nieuws omtrent ons bedrijf.
GLOSECO B.V.
van Polanenpark 116
2241 RT Wassenaar
Bezoek adres: Hofcampweg 61-2
www.gloseco.com
Tel. :  070 - 3586966
 
 
Betreft:                 Nieuwsbrief voor alle cliënten van GLOSECO B.V.
 
Geachte cliënt,
 
Via deze nieuwsbrief willen wij u wederom op de hoogte houden en brengen  van onze activiteiten aangaande surveillance en alarmopvolging in Wassenaar en al onze andere beveiligings activiteiten.
 
Plan van aanpak:
 
Wij hebben onze werkwijze niet verandert, wij voeren regelmatig surveillance uit en houden ook iedere nacht statische controles, ook lopen wij controle rondes bij cliënten die dit hebben aangegeven, indien u hier op- of aanmerkingen over heeft vernemen wij dit graag.
 
Wet bescherming persoonsgegevens:
 
In 2018 wordt de wet bescherming persoonsgegevens vervangen door de AVG, de algemene vordering persoonsgegevens dit om organisaties te verplichten zich te houden aan hun verantwoordingsplicht inzake de juiste organisatorische maatregelen en technische maatregelen ter bescherming van uw gegevens. GLOSECO B.V. voldoet op dit moment al aan deze verplichting doordat we werken met een gecertificeerd online backoffice systeem waar alleen geautoriseerde medewerkers bij de gegevens kunnen en waarbij alles wordt vastgelegd. Dit systeem maakt het ook mogelijk dat de meldkamers alarmen automatisch doorstuurt naar onze dichtstbijzijnde surveillanten waardoor nog minder tijd verloren gaat. De surveillanten kunnen alleen tijdens een alarm de voor hun relevante gegevens inzien, dit wordt ook geregistreerd. Ook worden de aankomsttijd bij een object na een alarmmelding en de eindtijd automatisch geregistreerd.
 
Inbraken:
 
Afgelopen maand is er helaas weer regelmatig ingebroken, zoals u in de krant hebt kunnen lezen vooral bij ondernemers uit Wassenaar. Vooral tijdens de donkere winter maanden vragen wij u om extra alert te zijn en verdachte personen en situaties meteen aan ons of de lokale politie te melden. Ook willen wij u melden dat er ook nog regelmatig in auto’s wordt ingebroken waarbij deze vakkundig wordt gestript.
 
Kans op terugkeer inbreker
 
Uit analyse van het verbond van verzekeraars is gebleken dat bij 1 op de 12 inbraken een herhaal inbraak plaatsvindt, meestal binnen een jaar. De mogelijke verklaring hiervoor is dat de inbreker weet wat er te halen valt en de situatie van de woning kent. Na een inbraak kunt u hierop inspelen door de zwakke plekken van uw woning te verbeteren door b.v. de buiten verlichting aan te passen, andere sloten te plaatsen en/of uw beveiligings systeem te verbeteren
 
Beveiligingssystemen:
 
Oude beveiligingssystemen functioneren vaak nog heel goed, alleen de mate van beveiliging is vaak onvoldoende, vaak zijn er geen deur en raamcontacten maar alleen ruimte melders aanwezig ook is er vaak alleen een melder in de hal van de 1e verdieping en niet in de slaapkamers.  Bij een inbraak via de 1e verdieping gaat het alarm pas wanneer de hal wordt betreden en kan de inbreker op zijn gemak de slaapkamer doorzoeken. Vaak kan een oud beveiligingssyteem worden geüpgrade met draadloze melders zodat u geen heel nieuw systeem hoeft te laten installeren, informatie hierover kunt u opvragen bij uw installateur.
 
 
 
 
Sociale media:
 
Wij zien helaas nog steeds dat cliënten, of hun kinderen, op sociale media posten wanneer en hoelang ze op vakantie gaan, vaak is de sociale media niet goed afgeschermd en kan ieder deze informatie zien en gebruiken, graag uw aandacht hiervoor.
 
Drones:
 
Het gebruik van Drones wordt steeds algemener er zijn regels waar er wel en niet met drones mag worden gevlogen. Drones zijn ideaal voor inbrekers om panden en tuinen te verkennen, gelukkig hebben we er in Wassenaar nog geen ervaring mee maar in andere plaatsen in Nederland al wel. Indien u een Drone ziet of hoort in uw omgeving vragen wij u dan ook om hier melding van te maken.
 
Post:
 
Zorg ervoor dat tijdens uw afwezigheid uw brievenbus wordt geleegd, uitpuilende post is een indicator dat u afwezig bent, zoals bij u bekend kunnen wij dit ook voor u verzorgen, het tarief hiervoor is € 30,25 ( incl. Btw ) per week, hiervoor zullen wij minimaal driemaal per week uw brievenbus legen en de post voor u bewaren tot u terug komt.
 
Help de inbrekers niet:
 
Regelmatig treffen wij tijdens onze controles bij afwezigheid van cliënten het volgende aan:
 • Ladders, indien u een ladder heeft berg hem op of beveilig hem met een fietsslot
 • Los Gereedschap, berg gereedschap goed op, ter preventie van diefstal maar de inbreker kan dit ook gebruiken om uw woning te betreden
 • Niet afgesloten schuren en garages
 • Een briefje op de deur geplakt voor de postbode dat pakjes tot een bepaalde datum naar de buren moeten worden gebracht
 • Brievenbussen die uitpuilen
 • Niet afgesloten auto’s
 • Grasmaaiers, zet deze indien mogelijk in een afgesloten schuur of garage
 • Niet afgesloten ramen en deuren, vooral achterdeuren, check altijd bij vertrek of u alle deuren op slot hebt gedraaid
 • Sleutels in de binnenkant van de deuren, verwijder altijd de sleutel uit het slot, indien u hem in de binnenkant laat zitten is het voor de inbreker een koud kunstje om het slot te openen.
 • Niet werkende of knipperende buitenverlichting, controleer voor uw vakantie of uw verlichting werkt
 • Waardevolle voorwerpen achter het raam, leg deze nooit in het directe zicht
 
Indien u aan bovengenoemde punten denkt wordt de kans op een inbraak kleiner.
 
Veranderingen:
 
Wederom vragen wij u in deze nieuwsbrief om veranderingen aan uw alarmsysteem of bij vervanging van sloten ons in kennis te stellen zodat wij u in geval van een alarm niet hoeven te storen.
 
 
 
 
 
 
Doorgeven vakantie:
 
Wij raden u aan om uw vakantie aan ons door te geven, wij besteden dan extra aandacht aan uw woning en lopen ook regelmatig een controle ronde. Het liefst hebben wij dat u uw vakantie doorgeeft per email, security@gloseco.com , maar u kunt ons natuurlijk ook telefonisch bereiken.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
Wij wensen U prettige feestdagen namens het gehele GLOSECO security team.
 

Terug naar overzicht

{literal} {/literal}