tel 071-4020401 Nederlands English
Home
Home
Menu
empty

Lente

20-05-2024

Het is duidelijk te merken; De winter ligt achter ons, het blijft ’s avonds steeds langer licht en de temperatuur wordt ook weer aangenaam.

Inbrekers zijn erg actief tijdens de zogenaamde donkere dagen. Zij gebruiken de vroeg invallende duisternis om ongezien hun slag te slaan. Met name rond de feestdagen is er een piek in het aantal inbraken.
De lente betekent niet het einde van de inbraken, ook in dit seizoen zijn inbrekers actief. De algemene inbraakpreventietips gelden natuurlijk ook tijdens de lente, maar er zijn tijdens de eerste mooie dagen van het jaar wel enkele aandachtpunten waarmee u de kans op een inbraak kunt verkleinen.

Ramen en deuren

Tijdens lente stijgt de temperatuur tot aangename waarden en de natuurlijk komt tot leven. Als gevolg hiervan verandert ons gedrag. We gooien de ramen en deuren open om het mooie weer binnen te laten en vergeten daarbij nog weleens de veiligheid. Inbrekers maken hier handig gebruik van door simpelweg via een openstaande deur of openstaand raam naar binnen te gaan. Binnen enkele seconden is de inbreer weer vertrokken met buit. Geen braakschade, geen detectie, enkel verdwenen spullen.

Een insluiping is zo gebeurd en daarom is het zaak om juist in de lente aandacht te besteden aan uw ramen en deuren. Natuurlijk is het fijn (en gezond) om uw woning te luchten. Doe dit enkel wanneer u thuis bent en zorg dat u een kierstandhouder met SKG keurmerk gebruikt voor ruimten waar u niet fysiek aanwezig bent, Zo voorkomt u dat een inbreker simpelweg naar binnen loopt. Geen kierstandhouder? Laat de deur of het raam dan niet openstaan in ruimten waar u niet fysiek aanwezig bent.

Gaat u weg, al is het maar voor een ommetje met de hond, doe dan alle ramen en deuren dicht en op slot. Door alles goed af te sluiten geeft u geen gelegenheid tot insluiping. Insluiping gebeurt niet enkel op de begane grond, maar zeker ook op de eerste verdieping!

Groen

Alles groeit en bloeit in de lente. We zien dan al snel dat het groen zicht op de woning onttrekt. Zo heeft een inbreker alsnog de mogelijheid om ongezien zijn slag te slaan. Daarnaast is de sociale controle minder en zullen verdachte situaties minder snel opgemerkt worden door toevallige passanten en de beveiliging. Het is dan ook aan te bevelen om planten en struiken dusdanig te snoeien dat zicht van buitenaf mogelijk.

Overige inbraakpreventietips

Naast bovenstaande inbraakpreventietips, die kenmerkend zijn voor dit jaargetijde, brengen wij graag ook nog wat overige inbraakpreventietips onder de aandacht. Mogelijk klinken ze u bekend in de oren, maar misschien zit er een tip bij die in uw situatie goed van pas komt!
  • Schakel uw alarmsysteem altijd in wanneer u weg gaat (ook voor 5 minuten).
  • Schakel uw alarmsysteem deels in wanneer u thuis bent (en de situatie dit mogelijk maakt).
  • Laat geen sleutels aan de binnenkant van de sloten zitten.
  • Hang geen adreslabel aan uw sleutelbos.
  • Zorg altijd voor een bewoonde indruk.
  • Zorg voor goede tuinverlichting in combinatie met schrikverlichting.
  • Berg ladders, containers, tuinmeubelen zoveel mogelijk op of zet ze vast. 
  • Schakel beveiliging in voor mobiele surveillance en alarmopvolging.
  • Gaat u op vakantie? Dan hebben wij specifieke inbraakpreventietips voor u op een rijtje gezet: klik hier

 

Terug naar overzicht

{literal} {/literal}